


Italialainen tattirisotto
30 min
Tattirisotto saa täyteläisen maun tuoreista tateista. Jätä risotto lusikoitavan löysäksi ja viimeistele parmesaanilla ja persiljalla.
Reseptin ainekset
4 annosta
4 rkl
oliiviöljyä
50 g
voita
200 g
risottoriisiä (Arborio)
400 g
tatteja (viipaloituna)
2
sipulia (silputtuna)
1
valkosipulinkynsi (murskattuna)
2 dl
kuivaa valkoviiniä
2 dl
vettä
2 dl
kasvislientä
1 dl
parmesaanijuustoa (lastuina)
1 dl
lehtipersiljaa
1/4 tl
merisuolaa
1/4 tl
mustapippuria
Italialainen tattirisotto – ohje:
- Kuumenna öljy kattilassa tai pannulla. Lisää voi ja riisi, sekoittele ja anna riisien paahtua läpikuultaviksi.
- Lisää tattiviipaleet sekä sipulisilppu. Anna kuullottua ja paahtua kevyesti. Lisää valkosipuli ja valkoviini. Hämmennä riisiä ja sieniseosta niin, ettei riisi pääse palamaan pohjaan. Lämpö on hyvä pitää mietona.
- Lisää nestettä vähitellen ja anna risoton hautua hiljalleen napsahtavan kypsäksi. Tattirisoton kuuluu olla lusikoitavan löysää.
- Mausta italialainen tattirisotto parmesaanilastuilla, persiljalla, suolalla ja mustapippurilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat